Полицията в Италия арестува 68 души, заподозрени, че работят за Ндрангета,

...
Полицията в Италия арестува 68 души, заподозрени, че работят за Ндрангета,
Коментари Харесай

Италия задържа 68 души при акция срещу Ндрангета

Полицията в Италия арестува 68 души, обвинени, че работят за " Ндрангета ", мафиотска организация от южния италиански район Калабрия, оповестява ДПА.

Твърди се, че са правили покупко-продажби с опиати. Обвинени са и в други закононарушения, в това число изнудване и набези.

Повечето от задържаните са в пандиза, останалите под домакински арест. Според известия в медиите видни членове на два прословути клана също са били задържани в хода на интервенцията в Касано ало Йонио, Калабрия и в други градове в южната италианска провинция Козенца.

Тези два в миналото съперничещи клана са сключили пакт през последните години за делене на регион в провинцията за техните хипотетични незаконни бизнеси. Конфискувани са и активи на обща стойност към пет милиона евро.

Италианските управляващи многократно предприемат дейности против другите проведени незаконни кланове в южната част на средиземноморската страна. Ндрангета, която има своите корени в Калабрия, пръста на ботуша на Италия, господства интернационалната търговия с опиати.

Но тя печели парите си и от търговия с оръжие, пране на пари и корупция. През последните няколко десетилетия организацията съумя да се разшири от ден на ден и повече в Северна Италия.

Припомняме, че при започване на юни, белгийската полиция организира нови акции срещу " Ндрангета " и арестува 8 души. 

Срещу тях бяха повдигнати обвинявания за разпространение на опиати и образуване на незаконна активност. Оръжия, опиати, пари и първокласни артикули също са били иззети по време на акциите, сподели Ван Куикенборн.

Един човек е задържан в Германия, а Белгия ще желае изгонването му.

Това бе  " втора интервенция " на Белгия против " Ндрангета ".

Мега акция беше осъществена през май против мафиотската организация, която съгласно Ван Куикенборн съставлява 80 % от кокаина, внасян в Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР